En dat was 2017! Het meest bijzondere jaar ooit!

Wow, wat was 2017 bijzonder voor ons! Kort gezegd was 2017 vooral het jaar van de zwangerschap van Barbara, de geboorte van onze zoon Nolan en de verandering van onze fotografie als bijverdienste naar hoofdinkomen.

Tot en met de eerste week van juli hadden we dan ook standaard een wekelijkse fotoshoot om de zwangerschap van Barbara vast te leggen. Het is al met al een prachtige serie geworden. Vooral in het tweede deel van 2017 ging alles in een stroomversnelling……

Maar er gebeurde natuurlijk nog veel meer bij Eckhardt Fotografie!

Zo hebben we nog nooit zoveel fotoshoots in onze thuisstudio mogen maken als dit jaar en hebben we ook weer erg veel leuke fotoshoots in de buitenlucht mogen maken. Strand, duinen en de Haagse parken waren ook dit jaar weer erg in trek. In onze thuisstudio waren het vooral de zwangerschapshoots en de artistieke fotografie die erg in trek waren.

Vanwege de geboorte van onze zoon op 15 juli waren we begin 2017 genoodzaakt een aantal bruiloften af te zeggen. Ook hebben we een aantal aanvragen op voorhand moeten weigeren omdat het risico van een te vroege bevalling of iets dergelijks altijd mogelijk zou kunnen zijn. Toch hebben we alsnog bij twee bruiloften de hulp in moeten roepen van vriendin en aanstormend talent Andrea om de plaats van Barbara als fotograaf op zich te nemen. Eenmaal door een korte ziekenhuis opname van Barbara en eenmaal vanwege de korte periode na de bevalling en de bruiloft. Maar alles bij elkaar toch nog 5 bruiloften mogen fotograferen. Niet alleen in de regio Den Haag maar we zijn ook afgereisd naar Rotterdam, Zaandam en zelfs Enschede.

Ook voor bedrijfsfotografie was 2017 een bijzonder goed jaar. Voor veel grote en minder grote opdrachtgevers mochten we opdrachten verzorgen en zo zagen we dit jaar veel winkels, maakten we een mooie reportage op de Haagse Markt, fotografeerden we alle grote parken in Den Haag, de duinen, de Pier en uiteraard de bekende en minder bekende stadsgezichten van Den Haag. Maar ook hebben we de Haagse Kroegentocht gefotografeerd, waren we uiteraard weer aanwezig bij de activiteiten van het Loosduins Museum en hebben we enkele workshops gegeven over Fotografie en social media.

In augustus van dit jaar kregen we een super aanbod voor Eckhardt Fotografie. Na een paar korte gesprekken, wat kleine aanpassingen bij de Kamer van Koophandel en met bijzonder veel energie is Eckhardt Fotografie per 1 september een echt bedrijf. Wilco is meer dan fulltime bezig als o.a. fotograaf en videograaf met Eckhardt Fotografie en ook Barbara is naast haar werk bij de provincie Zuid-Holland natuurlijk ook nog steeds aan het fotograferen voor Eckhardt Fotografie.

Een lang gekoesterde wens om fulltime als bedrijf met fotografie bezig te zijn ging, vanuit het niets, dan toch nog in vervulling en de timing had niet beter kunnen zijn. De eigenaren van Creative Cosmetics zijn we dan ook bijzonder dankbaar voor hun aanbod en hun vertrouwen. De afgelopen maanden hebben we al heel wat moois neergezet en ook in 2018 gaan we helemaal los. We hebben nu al een mooie agenda voor 2018 en er komt nog veel meer moois aan! We hebben er bijzonder veel zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *