Nieuws van Eckhardt Fotografie

De beste negen van Instagram

Instagram top nine 2018

Onze beste negen foto’s van Instagram zijn weer bekend. December is traditioneel de maand van de lijstjes en terugblikken. Instagram heeft dan ook voor elke gebruiker de negen beste foto’s van het afgelopen jaar verzameld. Beste in die zin dat deze foto’s de meeste ‘likes’ hebben gekregen. Elk jaar verbazen we ons hier weer over omdat het zeker niet onze beste negen foto’s zijn. Wij zouden persoonlijk een hele andere keuze maken.

Instagram is voor ons dit jaar een stuk minder interessant geworden dan voorheen. De wijziging in het algoritme dat de laatst verschenen foto’s niet automatisch als eerste worden weergegeven is voor ons niet handig. Niet alleen om onze volgers zelf optimaal te kunnen volgen maar vooral voor onze eigen foto’s. Wij hebben altijd veel baat  gehad en veel plezier beleefd bij de chronologische tijdlijn. Als we nu een foto plaatsen van een vroege fotoshoot dan is het niet vanzelfsprekend dat elke volger van ons ook gelijk in beeld krijgt. Soms pas uren later, anderen zelfs pas de volgende dag en weer andere volgers zien ons bericht pas als ze heeeeel ver naar beneden scrollen. Voor ons is dat erg vervelend omdat we Instagram vooral gebruiken om te laten zien waar we zijn en wat we doen op het moment dat wij een foto plaatsen.

Door deze wijziging en enkele andere aanpassingen is het aantal ‘likes’ per foto ook enorm veranderd. Onze foto’s worden veel minder zichtbaar voor onze vaste volgers en hierdoor krijgen we dus ook minder ‘likes’. Waar voorgaande jaren 600 tot 800 likes heel normaal was voor een foto van ons, zijn we nu al blij met 100 tot 200 likes. Procentueel natuurlijk een flinke terugslag als je bedenkt dat we al een paar jaar meer dan 7000 volgers hebben.

Commercieel is Instagram voor ons als fotograaf minder interessant om direct boekingen te verwachten. Dat is ook nooit onze insteek geweest. Het is vaak de manier van fotograferen die mensen aanspreekt en waar dan een bijzondere foto opdracht uit voortkomt. Daar verbazen we ons al jaren over en ook dit jaar was het weer een paar keer raak. Prachtige opdrachten voor geweldige mensen die we nooit hadden leren kennen als we geen Instagram hadden gehad!

Dit zijn in ieder geval de 9 foto’s waar we de meeste likes voor hebben gekregen. Instagram weet ons ook nog te melden dat we tot 14 december in totaal 97.700 likes hebben ontvangen voor al onze geplaatste foto’s in 2018. Een leuk gegeven maar stiekem kunnen we daar natuurlijk helemaal niets mee 🙂

Volg jij ons eigenlijk al op ons Instagram account?

 

 

 

 

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Eckhardt Fotografie (@eckhardtfotografie) op