Nieuws van Eckhardt Fotografie

De wereld van de druppelfotografie

Workshop druppelfotografie

Druppelfotografie is een fascinerende bezigheid, zover was ons al duidelijk. Vandaag heeft Wilco een workshop druppelfotografie gevolgd om eens nader kennis te maken met deze kunstzinnige vorm van fotografie. Weer eens wat anders dan die andere waterdruppels. Deze workshop stond zeker niet op onze shortlist die we jaarlijks voor onze fotografie-ontwikkeling willen volgen maar we zagen het als een mooie bonus zo aan het einde van het jaar.

De workshop werd gehouden bij Foto Hafo en werd gegeven door Alco van Ingen die beter bekend staat als Van Ingen Photographics. Foto Hafo bestaat al sinds 1916 en is hiermee ongetwijfeld de oudste foto en video speciaalzaak van Den Haag. Alco van Ingen geeft al jaren een groot aantal verschillende cursussen en workshops voor beginners tot en met experts.

Timing

Bij druppelfotografie draait alles om timing in milliseconden. Het is een spel van juiste camera-instellingen, instellingen van de flitsers en de val van de druppels. Een fascinerende combinatie voor elke fotograaf. Randartikelen zoals soorten vloeistof, verdikkingsmiddelen en kleurenstoffen zijn ook niet onbelangrijk.

Het was een bijzondere leuke workshop waarbij veel draaide om de juiste instellingen. Ook het gebruik van de ‘FreezeBox’ om de camera, flitsers en druppelaar te laten samenwerken tot in de perfectie. De foto’s in dit bericht zijn er getuigen van dat het Wilco toch aardig gelukt is om bijzondere foto’s te maken. Door gebruik te maken van drie reportageflitsers met een kleurfilter is het dus mogelijk om iets kunstzinnige foto’s te maken.  Van enkele druppels melk wel te verstaan. Want daar praten we over: gewone melk dat druppelt op commando in een bakje. Niets meer, niets minder. Maar voordat je zover bent….. 

Heerlijk om eens op een andere manier met fotografie bezig te zijn. Het resultaat is zeker niet slecht en met een relatief kleine investering kunnen we zelf aan de slag met druppelfotografie. Dat gaan we op ons verlanglijstje zetten want het is zeker de mooiste waard om hier verder mee te gaan experimenteren.

Hoe vinden jullie de voorbeelden?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen