Nieuws van Eckhardt Fotografie

De Workshop Walk in de praktijk

De WorkshopWalk van Eckhardt Fotografie

De Workshop Walk. Wandelend en fotograferend je fotocamera leren kennen is echt heel leuk. Maar hoe werkt dat nu precies Wilco? Een prima vraag waar we graag eens uitgebreider bij stil staan. Onze data van de basisworkshop Digitale Fotografie komt natuurlijk niet iedereen uit. Sommige mensen hebben liever 1-op-1 aandacht tijdens een gezellige wandeling. Dit zijn de twee belangrijkste redenen om te kiezen voor een WorkshopWalk. De informatie wordt zo beter opgenomen en kan gelijk in de praktijk worden uitgeprobeerd.

De mensen die een WorkshopWalk boeken, fotograferen vaak al enige tijd en soms zelfs al jaren. Toch halen ze vaak niet alle techniek uit hun fotocamera. Anders gezegd: ze fotograferen op de automatische stand. Voor veel foto’s is dit natuurlijk prima. Maar als je er aan toe bent om meer bijzondere foto’s te maken, als de automatische stand je steeds vaker in de steek laat, dan wordt het tijd om meer te leren over fotografie.

Belichtingsdriehoek

In 2 tot 2,5 uur tijd neemt Wilco je mee door het centrum van Den Haag en leert je stap voor stap de basisbeginselen van de fotografie. De WorkshopWalk begint bij de historische fontein op het Binnenhof en via een stukje Hofvijver en de Plaats, staan we o.a. ook voor het Paleis Noordeinde om maar wat te noemen. De belichtingsdriehoek met de termen ISO, diafragma en sluitertijd, worden eenvoudig uitgelegd en direct in de praktijk toegepast.

Ook wordt er aandacht besteed aan de compositie van een sprekende foto want een persoon zonder voeten, een scheve horizon of een foto zonder diepte, is na deze WorkshopWalk toch echt taboe 🙂 .

De WorkshopWalk kan zowel doordeweeks als in het weekend worden geboekt. Kijk voor meer informatie op DEZE pagina van onze website. Uiteraard is het ook mogelijk om de WorkshopWalk in een ander deel van Den Haag te laten plaatsvinden. Een WorkshopWalk in groepsverband, meer dan twee personen, is op aanvraag mogelijk.

Meer informatie over onze workshops en/of privelessen is HIER te vinden.