Fotografie tipsNieuws van Eckhardt Fotografie

Den Haag is nu een stad zonder toeristen

Den Haag is nu een stad zonder toeristen

Door de Corona-crisis is Den Haag nu een stad zonder toeristen. Een trieste constatering en een ramp voor de economie. Als je loopt langs de prachtige toeristische trekpleisters zie je geen of een handje vol mensen. De stilte geeft een troosteloos aanblik en het eind is nog niet in zicht. Geen rijen bussen bij het Vredespaleis, niet dringen bij Madurodam en geen groepen Aziaten bij het Binnenhof en het Mauritshuis.

Wie het centrum van Den Haag bezoekt rond lunchtijd ziet een ander triest fenomeen. Waar normaal rond lunchtijd enorm veel ambtenaren op zoek gaan naar een terrasstoel voor een heerlijke lunch. Nu werken sinds maart al vrijwel alle ambtenaren thuis en tot overmaat van ramp in deze Corona-crisis, is de horeca voor de tweede keer voor lange tijd gesloten. Deze opgelegde maatregel door het kabinet geeft niet alleen een troosteloos aanblik in het centrum van Den Haag maar zal ook de doodsteek zijn voor menig hardwerkende horecaondernemer. Sommige cafés zien zichzelf genoodzaakt een crowdfunding-actie op te zetten. Ze hebben echt elke steun nodig.

In de winkelstraten is gek genoeg een ander beeld te zien. Daar is het op sommige momenten juist gewoon veel te druk. Mensen denken dat de regels niet voor hen gelden en winkelen er flink op los. De grote winkelketens vinden de maatregelen wel goed en laten het winkelend publiek vooral hun gang gaan. Omzet is immers heilig, zeker in deze periode. De kans op besmetting is minder van belang zo lijkt het. Veel winkelmedewerkers zien het met lede ogen aan maar zijn niet opgewassen tegen het egoïsme van het winkelend publiek. Het moet voor een horecaondernemer in de binnenstad veel pijn doen om zoveel mensen voorbij te zien lopen zonder zelf open te mogen zijn.

Een rondje centrum met de fotocamera levert wel leuke plaatjes op maar blijft qua duur beperkt tot de eerste sanitaire stop. Waar we voorheen graag tijdens een wandelingetje een lunchroom, restaurant of café bezochten voor een versnapering en sanitaire stop, is het nu bijna onmogelijk om in het centrum van Den Haag een toilet te vinden. Met onze kleine man van 3 jaar is het dan sowieso vrijwel onmogelijk om even de stad in te gaan. De WorkshopWalks kunnen dan ook helaas nog even niet doorgaan.

Als fotograaf die graag een rondje door Den Haag loopt is het een groot gemis om geen toeristen te zien in onze mooie binnenstad. We hopen echt dat in het voorjaar de toeristenbranche weer aan gaat trekken. De vele hotels, restaurants en cafés hebben de toerist veel te bieden qua verblijf en vertier. De vele prachtige bezienswaardigheden die Den Haag rijk is verdienen ook wel weer eens flinke toeristenstroom. 

Den Haag is nu een stad zonder toeristen en dat is echt een triest aanblik.

Den Haag is nu een stad zonder toeristen


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen