Nieuws van Eckhardt Fotografie

Investeren in de fotografie business

Investeren in de fotografie business

Investeren in de fotografie business doe je als fotograaf het hele jaar door als het goed is. Fotografen blijven nieuwe apparatuur kopen omdat de huidige apparatuur versleten is of simpelweg niet meer voldoet. Anderzijds blijf je als fotograaf op de hoogte van de laatste technieken, trends en ontwikkelingen. Het volgen van workshops, beurzen en cursussen is dan ook elk jaar weer een must voor ons.

Voor beroepsfotografen betekent het begin van het jaar dan ook weer dat het oude belastingjaar is afgesloten en tijd voor een nieuwe. En daarmee de mogelijkheid weer om weer te investeren in de fotografie business.

Nu willen we als fotografen niet de hoofdprijs voor apparatuur betalen. Dus welke momenten in 2020 zijn verstandig om rekening te houden met de aanschaf van nieuwe apparatuur. Wij zien dat de meeste aankondigingen van nieuwe apparatuur in januari, juni en eind augustus/begin september zijn. Dat zijn wat dat betreft dus periodes om rekening mee te houden. De wat oudere apparatuur wordt dan vaak goedkoper en de tweedehandsmarkt krijgt dan ook opeens erg veel occasions voorhanden. 

Belastingteruggave en vakantiegeld

Voor 31 maart moet iedereen zijn inkomstenbelasting doorgeven. Ongeveer acht weken na deze datum zal de belastingdienst aan een aantal mensen de te veel betaalde inkomstenbelasting uitkeren, voor sommigen een mooie spaarpot om te investeren. Het vakantiegeld is ook altijd zo’n leuk moment voor je bankrekening. Veel fotografen hebben naast hun fotobusiness nog een betaalde baan. Meestal krijg je daarvan in eind mei (sommigen in juni) je opgebouwde vakantiegeld uitgekeerd.

Dit zijn vaak twee leuke potjes zodat je in de wat duurdere camera’s kan investeren. Je kan er ook voor kiezen om dit geld opzij te zetten en te wachten op een kortingsmoment.

Investeringsplannen

Onze investeringsplannen zijn dit jaar niet heel veel anders dan de jaren er voor. Jaarlijks volgen we beide separaat van elkaar twee cursussen en/of workshops om bij te blijven en om onszelf te blijven ontwikkelen als fotograaf. Wat apparatuur betreft houden we ons zoveel als mogelijk aan de gemaakte reserveringen, afschrijvingstermijnen en het aantal clicks van onze apparatuur. Wat dat betreft zou onze eerste Nikon D750 aan vervanging toe zijn later dit jaar. Dat kan wel eens erg interessant zijn omdat Nikon deze maand ook net de nieuwe Nikon D780 heeft gelanceerd.

De Nikon D780, de opvolger van de Nikon D750, die door reviewers de hemel in geprezen werd. Hoe goed de Nikon D780 is, zal nog moeten blijken. Ik hou alle reviews met argusogen in de gaten, want ik ben natuurlijk zeer benieuwd of hij weer zo goed valt bij de reviewers. Want sinds de release eind 2014 van de Nikon D750 is er natuurlijk wel ‘iets’ gebeurd… De niet te stuiten opmars van de systeemcamera’s met fullframe sensor.

Maar voorlopig moet er ook nog geld verdiend worden wil onze boekhouder alle seinen op groen zetten. Fotografie kost jaarlijks een hoop geld als je het serieus wilt blijven doen. Gelukkig krijgen we er ook veel voor terug!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen