Nieuws van Eckhardt Fotografie

Jaaroverzicht bruidsfotografie

Jaaroverzicht bruidsfotografie

In de serie traditionele jaaroverzichten beginnen we dit jaar met ‘ Jaaroverzicht bruidsfotografie ‘. Wat is het toch een vreemd en triest jaar geweest voor bruidsfotografie. Vooral voor de bruidsparen maar ook voor al die fotografen die voor een belangrijk deel afhankelijk zijn van bruidsfotografie als inkomstenbron. 

Wij beperken onze bruidsfotografie tot 4 of 5 bruiloften per jaar. Aan het begin van 2020 stonden deze dan ook vol verwachting in onze agenda en zelfs toen in maart Nederland in lockdown ging, hadden we nog alle vertrouwen in een goede afloop. Uiteindelijk kwam er geen goede afloop en werden er vier bruiloften een jaar uitgesteld. Een begrijpelijke keuze uiteraard. Ook Serge en Susan hebben lang getwijfeld of hun bruiloft wel door kon gaan. Ze hebben uiteindelijk de knop doorgehakt en hadden het lef om gewoon in ‘Corona-tijd’ elkaar het Ja-woord te geven!

Raadhuis Leidschendam

Door de verschillende Corona-maatregelen gedurende het jaar werd het draaiboek voor deze dag steeds weer bijgesteld. Op hun bijzondere dag in september was de situatie zodanig dat er slechts 28 personen bij de huwelijksvoltrekking mochten zijn waaronder Barbara als bruidsfotograaf. Wilco bleef buiten staan bij een ander deel van de daggasten. Barbara mocht ook nog eens niet vrijelijk bewegen door de prachtige zaal van het raadhuis van Leidschendam. Een erg lastige opgave als je een mooie bruidsreportage wil maken! Foto’s vanuit één enkele positie was het gevolg. Tot overmaat van ramp viel de balkonscene letterlijk in het water.

Een borrel, de bruidstaart, diner en feestavond werd gehouden in het nog steeds gezellige herberg Van Ouds ‘t nest in Rijswijk. Om aan alle Corona-maatregelen te voldoen moest dit in verschillende samenstellingen, gepaste afstand enz. enz. Twee toezichthouders zaten dapper en droog buiten in de auto de situatie goed te monitoren.

Maar…. ze hebben het wel even geflikt. Hun liefde is veel sterker dan Corona en met ook nog eens een prachtige huwelijksreis in het vooruitzicht werd het een bijzondere dag. Wat is het toch mooi als twee mensen zo enorm veel van elkaar kunnen houden. De foto hebben we gemaakt in het Haags Openbaar Vervoer Museum. Daar zullen we ook eens een blog aan besteden. Een erg leuk museum!

Jaaroverzichten Eckhardt Fotografie

Met ‘ Jaaroverzicht bruidsfotografie ‘ is de eerste serie jaaroverzichten beginnen. Komende periode hebben we vast nog wel iets te vertellen over de drukke Zwangerschapsfotografie, de newborn fotoshoots, artistieke fotografie en die mooie fotoshoots in de buitenlucht afgelopen zomer.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen