Nieuws van Eckhardt Fotografie

Jaaroverzicht Lifestyle Newborn Fotografie

Jaaroverzicht Lifestyle Newborn Fotografie

Het Jaaroverzicht Lifestyle Newborn Fotografie is uiteraard ook anders dan voorgaande jaren. Door Corona hebben we lang de boot af gehouden om bij een pasgeboren baby in de buurt te komen voor een fotoreportage. Slechts bij een enkeling was het huis zodanig groot dat anderhalve meter goed gewaarborgd kon worden.

Na de eerste versoepelingen in juli hebben we contact opgenomen met de GGD Haaglanden en het RIVM over onze manier van fotografie bij pasgeboren baby’s thuis. Door de juiste hygiëne maatregelen en afstand in acht te nemen, waren er geen directe belemmeringen te voorzien. 

Toch was het niet te vermijden dat het aantal lifestyle newborn fotoshoots minder zouden worden dan in het jaar 2019. Toch hebben we een aantal prachtige fotoshoots mogen maken van prachtige baby’s in Den Haag, Zoetermeer en Leidschendam. Net als bij de zwangerschapsfotografie valt het ons op dat we steeds meer aanvragen krijgen uit Zoetermeer. De mond-op-mond reclame en/of onze website zal daar vast aan bijdragen. Ook horen we steeds vaker dat men ons werk heeft gezien op de verschillende zwangerschapsforums. Wij hebben daar geen invloed op maar we zijn er natuurlijk wel erg blij mee.

Geen kraamvisite

Het was vooral voor de kersverse ouders niet altijd even makkelijk om in dit jaar ouders te worden. Zeker bij een bevalling in het ziekenhuis maakte de Corona maatregelen het vaak erg lastig. Geen kraambezoek in het ziekenhuis en papa had minder vrijheden in het ziekenhuis dan anders. Ook bij thuiskomst was kraamvisite niet direct welkom en al helemaal niet in grote aantallen. Corona kon immers door iedereen mee naar binnen worden genomen en dat was zeker bij een pasgeboren baby simpelweg niet wenselijk. 

Maar Barbara kreeg toch de kans een aantal mooie fotoshoots te maken in deze gekke Coronatijd. Zo was ze bij een bijzonder leuk stel in een prachtig huis recht tegenover de oude kerk in Scheveningen. Waren we bij Bas en Patricia om die prachtige Ravi op de foto te zetten. In de zomer waren we 3x in Zoetermeer binnen 1 maand en hebben we ook een twee baby’s mogen fotograferen die beide een bijzonder slechte start hadden gehad. Twee bijzonder aangrijpende bevallingsverhalen en des te dankbaarder voor het vertrouwen om dan een fotoshoot te mogen doen in Corona-tijd.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen