Nieuws van Eckhardt Fotografie

Je eigen foto als wandversiering

Je eigen foto als wandversiering

Je eigen foto als wandversiering is natuurlijk wat elke fotograaf graag wil. Je maakt honderden of misschien wel duizenden foto’s per jaar en dan hang je natuurlijk geen foto op canvas van de IKEA aan je muur. Het blijft natuurlijk een persoonlijke keuze want qua kosten maakt het tegenwoordig niet zo veel meer uit. 

De kosten zijn het niet

Een foto digitaal laten afdrukken of printen op welk materiaal dan ook, het kost tegenwoordig echt niet zo heel veel meer. Online aanbieders stunten vaak met hun prijzen en dan is alles nog veel goedkoper. Wel zit er veel verschil in kwaliteit tussen de vele aanbieders. Het is dan ook handig om eens om je heen te vragen naar ervaringen.

Voor ons is een foto als wandversiering die niet door onszelf is gemaakt vergelijkbaar met de kaasboer die op een verjaardag kaas van de supermarkt op tafel zet. Zoals jullie weten gebruiken we onze woonkamer als fotostudio. Elke bezoeker van onze thuisstudio ziet dus ook onze wandversieringen aan de muur. Het zou dan ook erg gek zijn als we foto’s ophangen die niet door onszelf zijn gemaakt.

Omdat we afgelopen vakantieperiode onze woonkamer, en dus thuisstudio, hebben aangepakt, is het ook hoogtijd voor nieuwe wandversieringen. Snel even een paar canvassen ophangen zit niet helemaal in ons. We denken er graag uitvoerig over na. Het moet met elkaar te maken hebben en het moet ook nog eens origineel zijn vinden wij.

We vinden het belangrijk dat onze woonkamer, omgebouwd als thuisstudio, een ontspannen sfeer uitstraalt. Mede om die reden vinden wij een wand met fotobehang dan ook erg passend. Zon, zee en strand zou het moeten gaan uitstralen net als de rest van onze woonkamer. Leuk toch?

We hebben toch echt een heleboel foto’s van het strand maar welke is goed genoeg voor fotobehang? Lang verhaal kort: afgelopen week zijn we even heen en weer geweest naar Zoutelande om foto’s te maken die wij als fotobehang willen laten printen voor onze fotowand. Een aantal andere kleinere foto’s zouden dan het gehele compleet moeten maken. Alleen de route is al geweldig!

Zoutelande

Zoutelande is voor ons bijzonder. De moeder van Wilco is er geboren, Wilco komt er al zijn hele leven, dus echt al heel lang! Barbara is inmiddels ook alweer 10 jaar verknocht aan de mooiste stranden van Nederland. We komen er graag en regelmatig, Het voelt als thuiskomen en dat gevoel willen we snel in onze eigen woonkamer uitstralen.

We hopen dat e.e.a. op korte termijn gerealiseerd kan worden en dat we snel foto’s kunnen laten zien van het resultaat.