Nieuws van Eckhardt Fotografie

Licht en compositie brengen emotie in een foto

Licht en compositie brengen emotie in een foto

Licht en compositie brengen emotie in een foto. Het zijn de drie basiskenmerken voor elke foto en in het bijzonder bij onze zwangerschapsshoots. Ze hebben een duidelijke samenhang om te komen tot een foto waar we trots op kunnen zijn. In principe geldt dit voor elke foto die wij maken. Niet alleen bij zwangerschapsfotografie maar ook bij alle andere ‘soorten’ fotografie zoals artistieke fotografie, bruidsfotografie en lifestyle fotografie.

In onze thuisstudio zijn licht en compositie tot in de detail te controleren door ons als fotograaf. Onze professionele studiolampen in combinatie met de randapparatuur kunnen het licht zo weergeven zoals wij dat willen. Ook de compositie is zelden het probleem, alhoewel een iets grotere ruimte misschien nog wel eens wenselijk zou zijn op termijn.

De emotie is een gegeven die we niet geheel onder controle kunnen krijgen. Hiervoor hebben we natuurlijk ook de medewerking nodig van de te fotograferen persoon of personen. Wij vinden dat elke zwangere vrouw een emotionele lading heeft. Toch is het nog wel een kunst om dit ook over te laten komen in een foto. Het is dan niet alleen de houding van een zwangere dame maar ook haar uitdrukking in combinatie met de compositie en belichting die de foto een emotionele lading geeft.

Onze stijl van fotografie

Bij onze manier van zwangerschapsfotografie komt het er op neer dat we graag pakkende foto’s maken met veelal weinig licht en zonder al die kleurige tierelantijntjes. Het is voor ons al ruim 8 jaar een bewuste keuze om juist vast te houden aan onze eigen stijl van zwangerschapsfotografie. Het geeft duidelijkheid naar onze klant en het is juist onze stijl van fotografie waardoor wij al 8 jaar kanten mogen ontvangen in ons eigen huis.

Licht en compositie brengen emotie in een foto. Wij genieten er elke foto weer van!

Nu maar hopen dat we snel weer onze thuisstudio kunnen gaan gebruiken. Zolang er een beleid wordt geadviseerd om 1,5 meter afstand van elkaar te houden, is het onmogelijk om te fotograferen in onze thuisstudio.

zwangerschapsfotograaf