Nieuws van Eckhardt Fotografie

De mooiste fotolocaties in Den Haag

Beste fotolocaties in Den Haag

Als fotograaf zijn we altijd op zoek naar de mooiste fotolocaties in Den Haag en omstreken. Naast het strand en de historische binnenstad van Den Haag zijn het vooral de Haagse parken waar  geweldige fotoshoots te maken zijn.

Den Haag heeft tal van parken, oude bossen en landgoederen. Het beroemdst is natuurlijk het eeuwenoude Haagse Bos, waar paleis Huis ten Bosch staat. Vroeger strekte dit gebied zich uit van ‘s Gravenzande tot voorbij Alkmaar. Van dit oerbos is weinig over, behalve het Haagse Bos en het Haarlemmer Hout. Deze twee bossen zijn dan ook de oudste bossen van Nederland. In het Haagse Bos kun je prachtige foto’s maken maar dan moet je er wel aardig bekend zijn om de mooie plekjes te weten. 

Veel bekender als top-fotolocaties in de Haagse buitenlucht zijn het Westbroekpark en Clingendael.

Clingendael is één van de mooiste landgoederen van Nederland. ‘t Prachtige landgoed tussen Den Haag en Wassenaar kent een eeuwenoude historie die duidelijk voelbaar is in de natuur en de cultuur. Het park is aangelegd in Engelse landschapsstijl met mooie gebouwen, tuinen met indrukwekkende boomgroepen en spiegelende waterpartijen. Pronkstuk van Landgoed Clingendael is de bijzondere Japanse Tuin die slechts enkele weken per jaar geopend is. Met z’n prachtige natuur, slingerende wandelpaden en grote speelweides is het landgoed een fantastische plek om aan de drukte van de stad te ontsnappen. Vooral in de zomermaanden en tijdens de openstelling van de Japanse Tuin staan bruidsfotografen met een bruidsparen in de rij om foto’s te maken.

Westbroekpark

Het Westbroekpark is één van de mooiste parken van Den Haag en verreweg onze favoriet in het voorjaar en in de zomer. Jaarlijks maken we hier vele fotoreportages van bruidsparen, gezinnen, mooie stelletjes of hele families. Het park heeft grote speelweiden, vijvers en watergangen. Door de losstaande boomgroepen en de schilderachtige doorkijkjes doet het denken aan een Engels park. Het Westbroekpark staat vooral bekend om de prachtige rozentuin: het in 1960 aangelegde Internationaal Rosarium. Hier bloeien tussen juni en eind oktober 20.000 rozenstruiken op ongeveer 300 bedden. Tussen de bomen vlak achter het Rosarium ligt het romantische theehuis de Waterkant verscholen. Iedere dag worden hier heerlijke lunches bereid met verse ingrediënten. Je kunt ervoor kiezen om je lunch te nuttigen op het mooiste grasterras van Den Haag, maar voor een paar euro huur je een eigen roeiboot waarmee je rond het park kunt varen. 

Zijn er dan niet meer mooie groenen buitenlocaties in Den Haag? Ja natuurlijk zijn er nog veel meer mooie locaties voor een fotoshoot in het groen. Wat te bedenken van het prachtige Zuiderpark, het mooie Ockenburg, waar al duizenden getrouwde Loosduiners hun fotoreportage hebben laten maken, De Uithof, Madestein, Meer & Bos, Scheveningse Bos en ga zo maar door. Je moet alleen bij al deze parken wel een beetje de leukste plekjes op voorhand weten voor een mooie fotoshoot.

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen