Nieuws van Eckhardt Fotografie

New born fotografie in deze gekke Corona-tijd

New born fotografie in deze gekke Corona-tijd

New born fotografie in deze gekke Corona-tijd is gelukkig in veel gevallen nog prima te doen. Barbara kan prima een lifestyle newborn fotoshoot maken bij een pasgeboren baby thuis. Vaak, als er even logisch nagedacht wordt, is er veel mogelijk. We kennen de gevaren van Corona en denken zeker niet licht over de kansen op besmetting. Met een goeie taakverdeling, wat ruimte en afstand, is toch een hoop mogelijk.

Uiteraard houden wij ons wel gewoon aan de opgelegde maatregelen van uit de overheid en de adviezen van het RIVM. Voor alle zekerheid hebben we nog even gebeld met de Rijksoverheid over de beschikbare informatie. We waren benieuwd waar wij nou staan als fotograaf voor een babyshoot bij de baby thuis. Gelukkig kunnen deze kleine fotoshoots doorgang vinden vanuit ons als fotograaf. De ouders dienen dan wel rekening te houden het totaal aantal personen per dag in huis. Ook blijft uiteraard de 1,5 meter afstand en wellicht mondkapje van kracht.

Ook in deze gekke tijd van Corona willen pas geworden papa’s en mama’s ook graag een lifestyle newborn fotoshoot maken samen met hun pasgeboren baby. We hebben in de ‘eerste golf’ al geleerd dat we met goed overleg en logisch nadenken, prima mogelijkheden zijn te bedenken om mooie foto’s te maken van de mooie baby en ouders in hun eigen vertrouwde omgeving. Na deze eerste fotoshoot in Corona-tijd volgden er gelukkig nog een aantal. Op deze manier konden we toch ouders erg blij maken met een fotoshoot van hun pasgeboren kind.

Wederzijds vertrouwen

Uiteindelijk draait het om wederzijds vertrouwen en dan is er vaak veel mogelijk. Dat zien we ook terug bij onze zwangerschapsfotografie en artistieke fotografie. Fotograferen is op z’n mooist als het gevoel goed is aan beide zijden van de fotocamera. New born fotografie in deze gekke Corona-tijd is dan misschien niet zo informeel, ontspannen of gezellig als voor die gekke Corona-tijd maar het resultaat wijkt uiteindelijk niet veel af. 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen