Nieuws van Eckhardt Fotografie

Zwangerschapsfotografie op het strand

Zwangerschapsfotografie op het strand

Zwangerschapsfotografie op het strand blijft fantastisch om te doen. Afgelopen zomer was dit de uitgelezen mogelijkheid om zwangere vrouwen toch op de foto te kunnen zetten. Onze thuisstudio konden we vanwege de opgelegde Corona-maatregelen niet gebruiken tot 1 juli. Daarnaast was het ook nog eens erg warm in juli en augustus waardoor het maken van foto’s op het strand veel lekkerder was dan bij ons in de thuisstudio.

Zoals al vaker gezegd biedt het strand veel mogelijkheden voor een mooie fotoshoot. De zandmotor is bij voorkeur een mooie locatie voor een fotoshoot door de enorme ruimte. Je wilt immers geen voorbijgangers op de foto zetten en ook zoeken we graag de ruimte als onze modellen naakt op de foto willen. Privacy is een belangrijk item bij onze fotoshoots.

De zandmotor is voor hoogzwangere vrouwen een aardige tippel. Gelukkig is door de jaren heen al erg veel zand verplaatst. Hierdoor is het strand bij strandslag 1, 2 en 2a breed genoeg om een mooie fotoshoot te maken zonder al teveel bekijks. Zeker deze zomer met veel minder toeristen dan normaal door de Corona-maatregelen, was het Zuiderstrand bij Kijkduin nog stiller dan anders.

Aandacht vragen = aandacht krijgen

Enkele jaren geleden wilde een model een mooie fotoshoot met de Pier van Scheveningen op de achtergrond. Toen de dame in kwestie in prachtige lingerie voor onze fotocamera stond, hoorden we achter ons mobieltjes en fotocamera’s afgaan van omstanders. Ja, dat was natuurlijk niet de bedoeling maar niet echt te voorkomen op een mooie zomeravond met overvolle terrassen van de strandpaviljoens. Ons model stond dan ook binnen knowtime op social media zonder dat ze hier toestemming voor had gegeven. Ze vond het op zich niet zo heel erg, alleen is het best vervelend dat je totaal geen invloed hebt over een foto van jezelf. Nee, dan maar liever vooraf al de rust opzoeken op een stil stukje strand. 

De beste combinatie

De combinatie zwanger en strand combineren we erg graag met een ondergaande zon. Het natuurlijke licht valt dan extra mooi op het lichaam om bijzonder mooie foto’s te kunnen maken. Los van de prachtige beelden is het ook voor de hoogzwangere vrouw een beter tijdstip dan midden op de dag op een erg warme zomerdag. Tijdens de late zonsondergang in de zomer is de temperatuur vaak ook wat aangenamer. Eigenlijk kun je stellen dat vanaf het Gouden Uurtje tot aan de daadwerkelijk zonsondergang de mooiste foto’s op het strand te maken zijn. Hadden we deze foto gemaakt midden op de dag dan had de foto een totaal andere uitstraling gekregen.

Zwangerschapsfotografie op het strand. We kijken er nu alweer naar uit. Gelukkig kunnen we nog nagenieten van de fotoshoots die we afgelopen zomer hebben gemaakt. Tot die tijd maken we natuurlijk zwangerschapsshoots in onze thuisstudio.


Koop nu een foto of wandversiering in onze webshop!


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen